BejelentésRégi magyar műszerek
Egykor szépek voltunk

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


UNI-7

Zsilák Pál képei

Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Bárdi György [ 2023-01-08 12:06 ]

isztelt Csoporttagok !
A képen látható UNI 7 analóg multiméter bizonyára sokunknak már ismerős . A képek letöltöttek ,de ennek most úgy gondolom jelentősége nincs az apropóval kapcsolatosan amit meg szeretnék osztani.
A műszert természetesen használtan vettem ami elméletileg jó ként volt hirdetve . Gondoltam letesztelem ,minden funkcióját .és meglepetésemre az ellenállás mérő funkció nem működik .Amikor ráadtam a 3V tápot ,a deprez azonnal tökéletlen értékeket kezdett mutogatn , gondoltam jól van semmi gond ,szétszedem és javítok . Nos a műszer gyakorlatilag egy központi fogó kapcsoló ellenállások ,kissebb értékű tekercs ellenállások és egy pár dióda, szóval elmondható hogy nem egy bonyolult dolog . A készüléket már olyan mértékben szétszereltem mint ahogy az a képeken látható ( csak nem vágtam a vezetékeket ) és semmi hiba sehol . a Diódák jók ,jól vannak beültetve , az ellenállások a feltüntetett értéknek mind megfelelnek,a tekercs ellenállások értéke nincs feltüntetve ,de tapasztalatból ,hogy milyen vastag a vezeték és hány menetszám ,már ránézésből is megbecsülhető hogy a mért érték reális vagy nem , hozzátéve hogy egyik sem volt szakadt ,egy szóval mind jónak tűnik . Egyébként a műszer a feszültség mind áramerősséget minden határértékben kifogástalanul mért .Azt még hozzáteszem hogy a vezetékek forrasztásai gyárinak tűnnek és még a hátlap rögzítő csavarok furataiból és kapartam ki a gyantát ,tehát valószínű hogy előttem még nem beontotta és buherálta senki . Tehát minden ok ,de még sem működik ,de akkor mi lehet a hiba ? Nos tervrajzot nem találtam a készülékhez ,de a feltöltött képeket igen Utólag köszönet érte ,mert erről láttam meg ,hogy a 3 V os betáp vezetékei egyszerűen rossz helyre volt forrasztva és nagyon valószínű hogy gyárilag .Bevallom ,hogy nem tudom azt ,hogy a gyártás során le -e tesztelnek minden funkciót vagy hogy minden készüléket ,de ez valahogyan becsúszott a hibásak közé . Egyébként valamiért úgy tűnik hogy engem kísért ez a dolog ,mert már találkoztam több gyári hibás készülékkel pl. egy Videoton rádiós erősítő is volt ,amiben a tranzisztor munkapont ellenállások voltak rossz értékűek az egyik oldalon az erősítő részben .
Szabó István [ 2022-09-12 16:25 ]

Nagyon klassz, és nagyon hasznos ez az oldal, gratulálok!
Kérés: Esetleg az UNI 7 kapcsolási rajza nem elérhető valahol? Gyermekkorom első komoly műszere volt, most sikerült beszerezni egy hibásat, szeretném megjavítani.
Köszönettel:ha7wao;PistaHorváth Endre [ 2021-04-01 20:33 ]

Tisztelt Zsilák Úr!
Az UNI 7 műszer hátoldali képén a 10,20,18,17-es pontokra érkező vezetékszíneket szeretném látni,de pont ott nem éles a kép.
Bárkinek a segítségét,az Önét is köszönöm!
EndreIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!